maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Antwerp Giants verdedigt 1-0 voorsprong tegen Oostende in tweede titelfinale

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

22 mei 2023, Oostende – Vanavond vindt de tweede titelfinale plaats tussen Oostende en de Antwerp Giants. Deze keer is Oostende de thuisploeg en staat het onder grote druk om te winnen. Nog nooit eerder is een ploeg erin geslaagd om van een 0-2 achterstand terug te komen in de finales.

Na de spannende openingswedstrijd van de finale zal Oostende zich zondagavond vervloekt hebben gevoeld tijdens de terugreis naar de kust. Ze waren zo dichtbij de broodnodige uitoverwinning in de Lotto Arena. Met nog anderhalve minuut op de klok stonden ze slechts vier punten achter (58-62). Helaas leed Tyree in de spannende slotfase twee keer balverlies, werd Van Der Vuurst bestraft met een aanvallende fout en miste hij zijn laatste poging. Ondertussen wisten Mwema en Bradford Giants het verschil te maken en de overwinning met 63-62 veilig te stellen.

Het grootste gemis voor Oostende in die slotfase was Dusan Djordjevic, die vanwege een pijnlijke voetzoolpees nog steeds aan de zijlijn stond. Hij werd gespaard vanwege de snelle opeenvolging van wedstrijden, maar vanavond zal hij waarschijnlijk wel meespelen. Kan de 40-jarige Djordjevic, die afscheid neemt van het basketbal, Oostende de broodnodige helderheid bieden in de cruciale momenten van de wedstrijd? Het voedt het geloof van Oostende dat ze hun twaalfde opeenvolgende landstitel kunnen behalen tegen de Antwerp Giants.

Maar ook de Giants weten waar hun zwakke punten lagen in de eerste wedstrijd: de afwerking. Ze hadden een verschrikkelijke dag aanvallend gezien. Mwema scoorde slechts 1 op 9 pogingen, Upshaw 2 op 8 en Zylka 1 op 5. Gezamenlijk kwamen ze uit op een magere 4 op 22. Dit resulteerde in een schamele 37% afwerkingspercentage. Zelfs vanaf de vrije worplijn hadden de Giants een totale offday met 12 op 25. Dit is ongekend in een titelfinale. Ze zullen in de kleedkamer moeten benadrukken dat het alleen maar beter kan gaan. Ze hebben dit nodig als ze vanavond iets willen bereiken in de Oostendse COREtec Dôme.

Titelfinales (best of 5):

  • Antwerp Giants – Oostende 63-62 (stand 1-0)
  • Vanavond om 20:30: Oostende – Antwerp Giants
  • Donderdag om 20:30: Antwerp Giants – Oostende
  • Zaterdag (indien nodig) om 20:30: Oostende – Antwerp Giants
  • Maandag (indien nodig) om 20:00: Antwerp Giants
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments