zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Anthony Dumarey Stopt Als Burgemeester van Oudenburg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In een verrassende wending heeft Anthony Dumarey aangekondigd dat hij op 2 oktober aftreedt als burgemeester van Oudenburg. Dumarey, die sinds 2018 de functie van burgemeester bekleedde, maakte deze aankondiging via zijn Facebookpagina.

Het vertrek van Dumarey komt na een periode van aanhoudende controverse en beschuldigingen van belangenvermenging. Het vastgoedkantoor van de burgemeester kwam onder de loep te liggen vanwege mogelijke betrokkenheid bij de bouw van een nieuw Welzijnshuis met luxeappartementen bovenop. Een projectontwikkelaar had al een overeenkomst gesloten met een makelaar van het vastgoedkantoor van Dumarey om deze appartementen te verkopen, hoewel er nog geen vergunningen voor het project waren afgegeven. Deze situatie leidde tot klachten van buurtbewoners en bracht Oudenburg onder het verscherpte toezicht van Audit Vlaanderen.

Tijdens een recente besloten gemeenteraad slaagde Dumarey er niet in het vertrouwen van zijn coalitiepartners, N-VA en Vooruit, te herstellen. Zij drongen aan op een duidelijk signaal van de burgemeester. Als reactie daarop heeft Dumarey aangekondigd dat hij een stap opzij zet als burgemeester van Oudenburg.

Hoewel er nog geen officiële opvolger is aangewezen, lijkt Romina Vanhooren, vierde schepen van Oudenburg, de meest waarschijnlijke kandidaat voor de positie van nieuwe burgemeester.

Dumarey’s besluit om af te treden markeert een belangrijke ontwikkeling in de politieke arena van Oudenburg en werpt vragen op over de integriteit van het lokale bestuur. De stad zal nu moeten werken aan het herstel van vertrouwen en transparantie in haar beleidsvoering.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments