maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

ANPR-camera’s op Oostendse zeedijk leiden tot ruim 1.000 boetes in slechts 6 maanden

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In slechts een half jaar tijd zijn er meer dan 1.000 boetes uitgedeeld aan automobilisten die zonder vergunning op de Oostendse zeedijk reden, dankzij de recent geïnstalleerde ‘slimme’ ANPR-camera’s.

Deze camera’s, die sinds augustus vorig jaar operationeel zijn, hebben bewezen een effectief middel te zijn in de handhaving van verkeersregels en het waarborgen van de veiligheid op de populaire kustbestemming.

De stad Oostende heeft in totaal 11 ANPR-camera’s geïnstalleerd, waarvan vijf specifiek zijn gericht op het detecteren van overtredingen en zes voor het herkennen van nummerplaten door de politie. Alle vijf de overtredingscamera’s zijn strategisch geplaatst langs de Zeedijk en sinds 1 augustus 2022 actief. Het afgelopen jaar werden maar liefst 1.075 boetes uitgeschreven, wat resulteerde in een totaalbedrag van 62.350 euro.

Opmerkelijk genoeg registreerde de ANPR-camera op de Kursaal-Oosthelling de meeste overtredingen. Deze camera heeft bewezen een cruciale rol te spelen in het ontmoedigen van automobilisten om zonder vergunning over de zeedijk te rijden, gezien de frequentie van de geconstateerde overtredingen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments