maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Afbraak zwembad aan Koninginnelaan in Oostende start midden oktober

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Het schepencollege heeft aangekondigd dat de afbraak van het voormalige zwembad aan de Koninginnelaan in Oostende binnenkort van start gaat. De langverwachte sloopwerken zullen naar verwachting enkele maanden in beslag nemen.

Met de vastgestelde timing geeft het stadsbestuur groen licht aan intercommunale Farys om een sloopopdracht toe te wijzen aan een gekwalificeerde aannemer. “De werken zullen in de tweede helft van oktober van start gaan en we streven ernaar om ze begin 2024 af te ronden. De geschatte kosten bedragen ongeveer 1 miljoen euro,” aldus Björn Anseeuw, schepen voor stadsgebouwen van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA).

Bij het begin van deze coalitie werd er gepleit om van het oude Zwembad een stadshal te maken, maar daar kwam niets van in huis.

De beslissing om het zwembad af te breken werd niet zonder controverse genomen. Verschillende belangengroepen, waaronder erfgoedvereniging Dement, hebben zich fel verzet tegen de sloopplannen. Echter, op dit moment lopen er geen juridische procedures meer tegen de afbraak. In de tussentijd onderzoekt het Stadsatelier de mogelijkheden voor een nieuwe invulling van de site.

Het voormalige zwembad aan de Koninginnelaan, dat lange tijd dienst deed als een populaire ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen, zal dus binnenkort plaatsmaken voor iets nieuws. Hoewel de afbraak enige teleurstelling met zich meebrengt, hoopt het stadsbestuur met een nieuwe bestemming de stad nog aantrekkelijker te maken voor zowel bewoners als bezoekers.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments