donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

9 jaar cel voor diefstal luxehorloge Bart Versluys

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De Gentse correctionele rechtbank heeft beslist over de rechtszaak tegen de verdachten van de brutale diefstallen van de luxehorloges van ondernemers Bart Versluys en Miguel Dheedene.

De hoofdverdachte, de trainer van een Noord-Franse voetbalploeg gelinkt aan amateurvoetbalclub in Houplines, is veroordeeld tot negen jaar cel voor zijn aandeel in de eerste home-invasion en de horlogediefstallen. Vier andere verdachten kregen tussen de vier en zeven jaar cel opgelegd.

In april 2022 werd bouwpromotor Bart Versluys overvallen in de Zandvoordestraat in Oostende. Hij werd van zijn uurwerk beroofd, een horloge van Richard Mille ter waarde van ongeveer 350.000 euro. Enkele weken eerder werd zakenman Miguel Dheedene in Antwerpen het slachtoffer van een gelijkaardige overval, waarbij hij bestolen werd van zijn luxehorloge Patek Philippe ter waarde van 180.000 euro.

De feiten vertoonden veel gelijkenissen en maakten deel uit van een grootschalig onderzoek dat eerst in Antwerpen werd gevoerd, maar naar Oost-Vlaanderen verhuisde omdat dezelfde bende eerder twee gewelddadige home-invasions pleegde in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg. In totaal werden vier verdachten aangehouden, die deel zouden uitmaken van een Noord-Franse bende gelinkt aan de amateurvoetbalclub in Houplines.

De rechtbank veroordeelde alle vijf verdachten tot zware celstraffen, naargelang hun aandeel in de feiten. De hoofdverdachte, de trainer van de voetbalploeg, kreeg negen jaar cel voor zijn aandeel in de eerste home-invasion en de horlogediefstallen. De andere verdachten kregen tussen de vier en zeven jaar cel opgelegd. Een vijfde Franse verdachte die niet aangetroffen werd, werd eveneens verwezen naar de Gentse correctionele rechtbank.

De veroordeling van de verdachten brengt hopelijk een einde aan een reeks gewelddadige overvallen op ondernemers en bewijst dat dergelijke criminele activiteiten niet getolereerd worden in onze samenleving.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments