zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

79-jarige fietser naar ziekenhuis na aanrijding op Zeedijk Raversijde

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 16 september 2023 – Zaterdagmiddag werd een 79-jarige fietser naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk op de Zeedijk van Raversijde bij Oostende. Het incident gebeurde rond 15 uur, toen de fietser een botsing met een voorligger niet kon vermijden en ten val kwam.

Terwijl hij onderweg was op zijn fiets, voerde een zestiger, eveneens op de fiets, een manoeuvre uit die onvermijdelijk leidde tot een botsing tussen beide fietsers. Ondanks het dragen van een helm, kwam de 79-jarige fietser ten val en belandde in het zand naast de rijweg.

De hulpdiensten reageerden snel op de oproep en verleenden de nodige medische hulp aan het slachtoffer, dat op dat moment buiten bewustzijn was. Vervolgens werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De exacte toestand van de fietser is op dit moment nog niet duidelijk.

Dit incident onderstreept andermaal het belang van veiligheid voor fietsers op de Zeedijk. Hoewel de oorzaak van het ongeluk nog wordt onderzocht, benadrukken we het belang van alertheid en voorzichtigheid bij het fietsen, vooral op drukke fietspaden. De stad Oostende zou kunnen overwegen om verdere verbeteringen aan te brengen in de fietsinfrastructuur om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

7 REACTIES

  1. De dijk is heel druk geworden. Voetgangers, fietsers e-bikes,speedelecs, steps en billenkarren. Daar moeten ongelukken van komen. Misschien in het toeristisch seizoen fietsers verbieden op de drukste stukken van de zeedijk alsook de steps. Zoals in middelketke vorig jaar.

    • Volledig akkoord,was dat vroeger niet het geval dat er verboden was te fietsen op bepaalde stukken en uren ?
      Waarom kan er geen afzonderlijke fietsstrook aan gelegd worden zoals in andere kustgemeenten?

  2. Dit stukje zeedijk heb ik vrijdag 14 september gereden als onderdeel van de middenkust route. Als fiets begeleider van Okra Bredene heb ik besloten om dit stuk zeedijk niet te rijden wegens teveel opgewaaid zand op de dijk. Of het zand een rol gespeeld heeft in bovenstaand ongeval weet Ik niet. Teveel zand is gevaarlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments