maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

60-jarige Oostendenaar voor correctionele rechtbank voor jarenlange aanranding van stiefdochter

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – In een rechtszaak voor de Brugse correctionele rechtbank staat een 60-jarige Oostendenaar terecht voor beschuldigingen van aanranding en aanzetten tot ontucht van zijn stiefdochter. De zaak, die teruggaat tot 2014, heeft nu opnieuw de aandacht getrokken vanwege nieuwe ontwikkelingen in het dossier.

De beklaagde, wiens initialen als F.D. worden vermeld, diende oorspronkelijk in 2014 zelf een klacht in wegens laster en eerroof, gevolgd door beschuldigingen van vernielingen. Op dat moment beweerde de vrouw, toen 20 jaar oud, dat ze aanvankelijk een goede relatie met haar stiefvader had. Echter, beweert ze dat deze relatie begon te verzwaren en intiemer te worden toen ze slechts 13 jaar oud was. Ondanks deze beschuldigingen, trok het slachtoffer in 2015 haar klacht in. De burgerlijke partij beweert dat ze dit deed uit angst dat ze haar halfzusje en metekindje niet meer zou mogen zien. Uiteindelijk nam de vrouw in 2020 de moed om opnieuw naar de politie te stappen na een psychiatrische opname.

Advocaat Virginie Cottyn beweert dat chatgesprekken uit eind 2011 het bewijs leveren dat F.D. daadwerkelijk de borsten en het geslachtsdeel van zijn stiefdochter heeft betast. In deze berichten noemde de beklaagde zichzelf “een viespeuk” en uitte hij verlangens naar seks en liefde. Een geluidsopname zou naar verluidt de bekentenis van de stiefvader bevatten. Cottyn merkt op dat F.D. de relatie als een soort romantische affaire beschouwde.

In een brief gericht aan de beklaagde, schreef de vrouw onder andere: “In het begin was ik nog te jong om te beseffen dat wat je deed verkeerd was.”

De verdediging daarentegen beweerde dat de strafvordering onontvankelijk zou moeten worden verklaard. Advocaat Yen Buytaert betoogde dat zijn cliënt zich niet langer adequaat kan verdedigen tegen Messengerberichten die zoveel jaren na de feiten zijn opgedoken, en beweerde dat deze berichten bovendien uit de context zijn gehaald. Ook werd opgemerkt dat het slachtoffer haar stiefvader in het verleden openbaar prees en verdedigde op Facebook. De verdediging zou wel instemmen met een voorwaardelijke straf als dit noodzakelijk zou blijken.

De zaak wordt voortgezet op 27 november, waarbij de geluidsopname aan het dossier zal worden toegevoegd.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments