donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

4-jarig kind met succes geopereerd na ongeval met elektrische quad in Oostende, maar blijft kritiek

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een tragisch ongeval met een elektrische quad in Oostende heeft het leven van een 4-jarig jongetje in gevaar gebracht. Het incident vond plaats nabij het kunstwerk Rock Strangers, waar het kind de controle over het voertuig verloor en zijn vader in een poging om in te grijpen bovenop hem viel. Hoewel de jongen met succes is geopereerd, blijft hij in kritieke toestand.

Een gezin uit Duitsland huurde zaterdagmiddag een elektrische quad, speciaal ontworpen voor kinderen, om van hun tijd in Oostende te genieten. Echter, rond 12.45 uur ging het mis toen het 4-jarige jongetje de controle over het stuur verloor, met een tragische kettingreactie tot gevolg. Zijn vader, een 34-jarige man, probeerde in te grijpen, maar struikelde en viel bovenop zijn zoontje.

Onmiddellijk werd er medische hulp ingeschakeld en het kind werd met spoed overgebracht naar het AZ Damiaan in Oostende. Vanwege de ernst van zijn toestand werd hij later op de dag overgeplaatst naar het UZ in Gent, waar een operatie plaatsvond. Volgens het Brugse parket is de operatie succesvol verlopen, maar blijft het kind nog steeds in kritieke toestand.

Dit tragische incident benadrukt het belang van veiligheid bij het gebruik van recreatieve voertuigen, vooral wanneer kinderen betrokken zijn. De autoriteiten in Oostende herinneren ouders eraan om altijd de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en ervoor te zorgen dat kinderen goed beschermd zijn tijdens het gebruik van dergelijke voertuigen.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

  1. Het blijft onverantwoord kleine kinderen op eclectische voertuigen te laten rijden. Maar zoals tijd heeft het geld voorrang op de gezondheid van onze kinderen. Een echte schande. Maar een oplossing, die voertuigen verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments