maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

10 rijbewijzen ingetrokken tijdens actie tegen afleiding achter het stuur

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De politie van Oostende zet zich in voor verkeersveiligheid en nam eerder deze week deel aan de nationale verkeersactie ‘afleiding achter het stuur’. Tijdens deze twee dagen durende controle werden 10 rijbewijzen ingetrokken en werden 13 andere verkeersinbreuken vastgesteld.

Als politiezone benadrukt Oostende het belang van verkeersveiligheid en onderneemt verschillende initiatieven om de verkeerssituatie te verbeteren. Dit omvat controles op signalisatie bij werven, gerichte acties tegen alcohol- en drugsovertredingen in het verkeer, handhaving van de zone 30, en bewustwording via ledborden.

Tijdens deze recente verkeersactie werden 10 rijbewijzen voor 8 dagen ingetrokken vanwege het gebruik van een gsm achter het stuur. Daarnaast werden nog 13 andere inbreuken vastgesteld, waaronder 2 gevallen van rijden onder invloed van drugs, 1 rood licht negeren, 1 slecht afgebakende lading, 1 ontbrekende nummerplaat aan een aanhangwagen, 4 gevallen van verlopen of niet-bestaande verzekeringen, 1 geval van rijden zonder inschrijvingsbewijs en 3 processen-verbaal voor het gebruik van een gsm zonder geldig rijbewijs.

De politie benadrukt het belang van veiligheid op de weg, vooral nu de donkere dagen naderen. In de toekomst zullen er gerichte controles voor fietsers worden georganiseerd om ervoor te zorgen dat iedereen veilig de weg op kan en goed zichtbaar is.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments