zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Morgen staking bij De Lijn!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Maandag zal er hinder zijn bij De Lijn, de vervoersmaatschappij in Oostende en heel Vlaanderen, als gevolg van een nationale betoging in Brussel. De vakbonden ACV, ACLVB en ABVV organiseren een nationale actiedag om te protesteren tegen praktijken van sociale dumping en de bedreigingen van het stakingsrecht.

De betoging, die aanvankelijk gepland stond op 10 mei en gericht was op de retailsector, is nu uitgebreid naar alle sectoren. De aanleiding hiervoor is de sociale onrust bij winkelketen Delhaize, waar het personeel bezorgd is over de toekomstplannen van het management. Ook bij andere winkelketens zoals Aldi, Colruyt en Lidl heerst er grote ongerustheid.

Naar verwachting zal 55 procent van de ritten bij De Lijn worden uitgevoerd, wat betekent dat er aanzienlijke hinder zal zijn voor zowel bus- als tramreizigers gedurende de hele dag in heel Vlaanderen. De vervoersmaatschappij adviseert reizigers om online te controleren of hun rit zal plaatsvinden.

Gelukkig zullen treinreizigers geen hinder ondervinden, aangezien de NMBS geen stakingsaanzegging heeft ontvangen. Niettemin waarschuwt de spoorwegmaatschappij voor mogelijke storingen als gevolg van een verwachte toename van het aantal reizigers op de treinen.

De impact van de nationale actiedag op Oostende zal naar verwachting aanzienlijk zijn, aangezien veel inwoners en bezoekers afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Het wordt aangeraden om alternatieve vervoersmogelijkheden te overwegen of rekening te houden met mogelijke vertragingen en verstoringen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments