zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Man beroofd van ketting, die hij kreeg van overleden grootvader, met behulp van slimme truc: daders geïdentificeerd dankzij camerabeelden

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een man werd zaterdagnacht tijdens het stappen het slachtoffer van een gewiekste diefstal, waarbij zijn waardevolle ketting werd gestolen. Dankzij camerabeelden kon de politie de daders identificeren en arresteren, slechts zeven dagen na het incident.

Op zaterdagavond besloten B.V. en een vriend om uit te gaan in Oostende. Rond 3 uur ’s nachts gingen ze terug naar hun fiets, die geparkeerd stond bij taverne De Koekoek. Op dat moment werden ze benaderd door twee mannen. De mannen begonnen een gesprek, maar hun woorden waren onbegrijpelijk. Terwijl zijn vriend zijn fiets pakte en wegging, werd het slachtoffer zelf aangesproken door de mannen. Ze kwamen dichterbij en voerden de “Maradona truc” uit.

De “Maradona truc” houdt in dat een van de daders zijn been tussen het been van het slachtoffer steekt en zijn hand tegen diens bil legt, terwijl hij met de andere hand stilletjes de ketting van het slachtoffer steelt, die om diens nek hangt. Het slachtoffer merkte de diefstal pas later op, omdat hij werd afgeleid door de truc.

Na het voorval ging het slachtoffer naar het politiekantoor van Oostende om aangifte te doen. Hoewel de politie aangaf dat het moeilijk zou zijn om de ketting ooit terug te vinden, was het een geluk bij een ongeluk dat het voor de Koekoek gebeurde, waar camerabeelden beschikbaar waren. Dankzij deze beelden konden de daders worden geïdentificeerd en gevolgd.

Met behulp van data-analyse wist de politie de identiteit van de daders te achterhalen en na slechts zeven dagen werden ze gearresteerd, waarbij de gestolen ketting in hun bezit werd aangetroffen. Voor Vanmassenhove is het een klein wonder dat de daders zo snel werden gevonden, vooral omdat de ketting een emotionele waarde had als erfstuk van zijn grootvader.

Deze gebeurtenis benadrukt het belang van cameratoezicht en de effectiviteit ervan bij het oplossen van misdaden. Het bewijsmateriaal dat op de beelden werd vastgelegd, speelde een cruciale rol bij het identificeren en vatten van de daders. Vanmassenhove is opgelucht dat zijn ketting is teruggevonden en is dankbaar voor het professionele werk van de politie.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments